Moms visas:

L-Lysine 500mg 120k

Produkten innehåller 120 kapslar där varje kapsel innehåller 500 mg L-Lysine, kapslarna är även vegetabiliska och öppningsbara.

Ingredienser: L-lysinhydroklorid, rismjöl, hydroxipropylmetylcellulosa (veg. kapsel) klumpförebyggande medel (vegetabiliskt magnesiumsalt av fettsyror).

 

Innehåller per 4 kapslar (dagsintag)

% av DRI

L-Lysin (hydroklorid)   2000 mg

*

 

* DRI-värden /Dagligt Referens Intag) har ej fastställts. 

 

  L-lysin är en essentiell aminosyra och behövs för att upprätthålla en adekvat omsättning av proteiner. Vegetarianer har ofta låga halter. Den är viktigt för tillväxten och utvecklingen hos barn.

Eftersom L-lysin är involverad i L-karnitinsyntesen, är det även viktigt för fettomsättningen.
Senare års forskning har kunnat fastlägga L-lysinets 3 huvud¬sakliga funktioner eller användningsområden:
• gynnar bentillväxten
• gynnar absorptionen av kalcium
• behandling av herpes simplex infektioner.

L-lysin i maten skadas vid uppvärmning p.g.a. sin stora värmekänslighet. Skadorna kan uppkomma vid upphettning genom såväl kokning och stekning som konservering, pastörisering och hydrogenisering. Därför kan exempelvis L-lysinhalten i mjölk starkt ifrågasättas.
Elasticiteten i artärer, vener, kapillärer och vävnader är direkt beroende av L-lysintillgången. Likaledes är skelettet beroende av en god tillgång på L-lysin för att upprätthålla sin rätta styrka. Utan L-lysin blir skelettet instabilt och kalciummetabolismen försämrad. L-lysin kan hjälpa till med att befordra bentillväxt emedan denna aminosyra bistår vid formandet av kollagen, ett protein som utgör grundsubstans och ingår i bildandet av cellvävnad i ben, brosk och annan bindväv.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
748731


Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: