Moms visas:

KAKAOPULVER, 250GR (EKO, RAW)

89 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Välj ett val ovan.
Finns ej i lagret
Meddela mig när produkten finns i lager
Prenumerera

För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på "LÄGG I VARUKORGEN"-knappen. Du får varan levererad omgående och sedan samma datum varje period tills du väljer att avsluta prenumerationen.

Läs mer om prenumeration här





Produktbeskrivning:

Kakaopulver (EKO)

Passar till smothies, desserter, chiapudding eller bakning



Näringsvärde per 100gram

Energi 332 kcal
Kolhydrater 12g

Protein

22g

Fett 21g
Fiber 31g
Zink 69mg
Magnesium 139mg
Kalium 175mg

 

RAW Kakaopulver (ej upphettad över 45 grader).

Innehåller antioxidanter, C-vitaminer samt flera olika mineraler och järn.

Innehåller även Teobromin och Dopamin.

Teobromin är besläktat med koffien och teofyllin, men ger en svagare effekt än dessa.

Dopamin är en naturligt förekommande central stimulerande substans.

Ursprung: Peru

HISTORIA/ÖVRIG INFORMATION
Kakao (Theobroma cacao) är en art i familjen Malvaväxter. Det är ett träd som växer och odlas i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Släktet Theobroma omfattar 20 arter, men det är bara Theobroma cacao som används till kakao och chokladframställning. Theobroma cacao härstammar ursprungligen från området kring Amazonas, men spreds vidare norrut av djur och människor som åt fruktköttet och spottade ut fröna. Det antas ha börjat skördas av olmekerna för över 3000 år sedan. Kakao var okänt i Europa före den spanska erövringen av Mexiko. Lite beroende på växtförhållanden kan trädet bli upp till 10 meter högt, men på plantagerna hålls det nere i lämplig plockhöjd. Trädet var från början eftertraktat för sitt fruktkött men odlas sedan länge endast för sina fröer, kakaobönorna, som sitter i fem rader inne i frukten. Själva frukten är i såväl form som storlek lik en amerikansk fotboll.


Produkter

Övrigt

Handla

Information