Moms visas:
Ingefära med smak av kanel 100g Ingefära med smak av kanel 100g Ingefära med smak av kanel 100g

Ingefära med smak av kanel 100g

Toppsäljaren. Denna Ingefära är smaksatta med kanel och äts som den är

Denna Ingefära är smaksatta med kanel och äts som den är eller kan även användas i soppor, fil och mjölk. Innehåller kanel, ingeföra och lite råsockor. En utmärkt snacks om man är sugen på något sött och nyttigt.
 

Ingefäran är en nyttig ört med massor av bra egenskaper

Den stärker vår hälsa, botar åkommor och är avgiftande. Och så är den god förstås!
 

 Ingefära är en tropisk meterhög liljeväxt.Det är de underjordiska knölstammarna som vi äter. De innehåller eteriska oljor och ett ämne som heter oleoresin som ger den skarpa ingefärssmaken. I dag odlas ingefära i Kina, Indien, Indonesien, Japan, Kenya, Jamaica och Australiska Queensland.

Ingefäran är bland annat slemlösande, matsmältningsfrämjande, antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande och blodlösande. Den är en underbar värmande ört för matsmältningen. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.

Den lugnar även magen, lindrar förstoppning och dämpar väderspänningar. Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och cirkulationen vilket ger värmekänsla. Den fungerar slemlösande och stimulerande på lungorna.

 

Ett lite udda användningsområde för den nyttiga ingefäran är att de som försöker sluta snusa använder sig av färsk ingefära som substitut för den lilla prillan under läppen. Tydligen lär den ge en svidande effekt under läppen som liknar snusets. Dessutom ger den förmodligen vissa stimulerande effekter som kan liknas med de uppiggande men samtidigt märkligt lugnande effekterna hos nikotin.  Detta i kombination med de avgiftande effekterna hos ingefäran gör den perfekt som en substitut för prillan!

 

Mot matsmältningsbesvär

I Kina användes ingefära för matsmältningen och mot orolig mage, diarré och illamående redan för flera tusen år sedan. Än idag är det vanligt att använda ingefära mot åksjuka och för matsmältningen.

I matlagningen används ingefära idag i mängder av recept. Särskilt populär är den i asiatisk matlagning som t.ex. till Suchi.

Ingefära innehåller antioxidanter

Ingefära är en av de kryddor som innehåller flest antioxidanter. Räknat för antal antioxidanter per gram är ingefära också ett av de livsmedel som överhuvudtaget innehåller flest antioxidanter.

Den typ av antioxidanter som ingefära innehåller är framför allt fenolföreningar. Antioxidanterna är fenolföreningar.

Ingefära är inflammationshämmande

Ingefära är svagt inflammationshämmande. Den används därför ibland som kosttillskott vid särskild ledbesvär.

Den kombineras ibland med gurkmeja som har en liknande verkan.

Illamående kan behandlas med ingefära

Ingefära används idag ofta för att förebygga och behandla illamående och åksjuka. En viktig fördel med ingefära framför läkemedel mot åksjuka är att ingefära inte orsakar trötthet. Studier bekräftar att ingefära kan ha en god effekt vid åksjuka, sjösjuka och illamående vid gravidtet.

Effekten av ingefära upplevs av en del som jämförbar med åksjukepiller medan andra inte får en god effekt. En orsak till det kan vara att studier vanligen inte sker på färsk eller torkad ingefära utan extrakt.

Ingefära är en stimulant

Ingefära är svagt stimulerande. Effekten kommer från några av de eteriska oljorna som har centralstimulerande egenskaper.

Flera andra rhizomerer har liknande egenskaper. Detta gäller förutom ingefära särskilt den nära besläktade kryddan galangal.

Varningar, säkerhet och interaktion

Försiktighet vid gallsten, användning av cancermedicin och vid behandling med blodförtunnande medicin.

Ingefära används ofta mot illamående i samband med graviditet. Dock bör man inte ta stora doser.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
46-knl101


Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: