Moms visas:
Kallpressad svensk linfröolja, 120 kapslar Kallpressad svensk linfröolja, 120 kapslar

Kallpressad svensk linfröolja, 120 kapslar

FLAXTM - Svensk, kallpressad linfröolja med extremt höga halter Omega 3, 6 och 9. Finns som kapslar i burkar om 60 eller 120 st kapslar.

Beskrivning: Varför ge Linfrö-Olja som tillskott? Den första och mest självklara anledningen är som extra tillskott av välbehövligt och nyttigt fett.

Detta fett hjälper till att hålla huden och håret i form. En annan viktig egenskap hos linfröolja är dess förmåga att hjälpa till med att hålla magen och tarmen i form.

Förutom dessa utmärkta anledningar så måste även de extremt höga halterna av Omega 3, 6 och 9 nämnas. Ingen annan växt håller så höga halter av dessa livsviktiga fettsyror. Detta i sig anser vi vara anledning nog att ge tillskott av Linfrö-Olja.

Innehållsdeklaration. Linfröolja 99,8% Antioxidanter 0,2% Fettsyrasammansätttning: Alfa-linolensyra (Omega 3) 60% Linolsyra (Omega 6) 16% Oleinsyra (Omega 9) 16% Mättade fettsyror 8% FLAX - svensk kallpressad linfröolja av toppkvalitet i vegetabiliska kapslar. FLAX tillverkas i sin helhet i Sverige. Linet odlas och kallpressas i syd- och mellansverige och kapslas sedan i en GMP, miljö- och kvalitetscertifierad anläggning. FLAX är mycket rik på de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och 9 men även antioxidanter. Ett mer naturligt, vegetabiliskt, tillskott av dessa ämnen är svårt att hitta. Kapslarna är tillverkade av växtbaserat gelatin och kan därför ätas även av vegetarianer. Innehåll: Dosering: Linfröolja, kallpressad 99,8% 1-3 antal kapslar per dag eller enligt rekommendation från Tocopherol (E-vitamin) 0,2% dietist eller läkare. Kapseln består av: vegetabliskt gelatin och glycerol Fettinnehåll per 100 g (100 kapslar): Alfa-linolensyra (??3) 57,8 g Linolsyra (??6) 15,7 g Oleinsyra (??9) 15,7 g Mättade fettsyror 6,4 g Kalorier per 100 g: 886 cal (0,88 kcal) Linfröolja är en nyttig vegetabilisk olja rik på omega-3 (linolensyra, ca 60%) och andra fleromättade fettsyror. Den innehåller även E-vitamin och enkelomättat fett. Linfröolja är rik på vegetabiliska fleromättade fettsyror: omega-3 (linolensyra) och omega-6 (linolsyra).

Den innehåller även en del enkelomättade fettsyror.

Linfröolja ses som en hälsosam olja och används ofta som ett kosttillskott av omega-3.

Antioxidanter viktigt i linfröolja Den höga andelen av omega-3 gör att hållbarheten är dålig. Att tillsätta antioxidanter är därför vanligt.

Dessa hindrar härskning. E-vitamin är en vanlig antioxidant både i linfröolja och många andra oljor (bl.a. fiskolja). Omega-3 i linfröolja Det är den överlägsna källan till Omega-3 för den som håller sig borta från fisk.

Oljan innehåller hela 60% Omega-3 och jämfört med naturlig fiskolja innehåller den mer än dubbelt så mycket. Linfrökapseln är helt gelantinfri och uteslutande gjord av växtmaterial. En bra produkt för vegetarianer och veganer. Halten av omega-3 (linolensyra) i linfröolja är hög, cirka 60 g av 100 g olja är omega-3.

Linolensyra är en kortkedjad omega-3 fettsyra medan de omega-3 fettsyror som finns i fet fisk och fiskolja är långkedjade. Av de vegetabiliska oljorna är linfröolja en av de oljor som innehåller absolut mest omega-3. Linfröolja som kosttillskott Den höga halten av omega-3 i linfröolja har gjort den till ett populärt kosttillskott. Omega-3 både i vegetabilisk olja och fiskolja tros ju kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Omega-3 är också en essentiell fettsyra och veganer och övriga som inte äter fisk kan använda linfröolja för att säkerställa att man får i sig tillräckligt.

Omega-3 i linfröolja, d.v.s. linolensyra, är kortkedjade omega-3 fettsyror. De som finns i fiskolja och som är av den typen som kroppen gärna vill ha är långkedjade. Delvis omvandlar kroppen linolensyra till långkedjade fettsyror.

Om linfröolja är lika effektivt och nyttigt som fiskolja är lite osäkert genom att betydligt mer forskning har skett och sker på fiskolja. Antioxidanter och hållbarhet Linfröolja innehåller ca 30 - 40 mg E-vitamin per 100 g olja. Den höga andelen av fleromättade fettsyror gör emellertid att linfröolja lätt oxiderar och härsknar. Gammal olja, olja som har förvarats fel eller kosttillskott med linfröolja som stått länge ska därför inte användas. Linfröolja ska alltid förvaras korrekt för att inte spä på oxidationen. Hållbarheten kan förlängas genom att tillsätta antioxidanter så som extra E-vitamin. Med dessa tillsatser blir de antioxidativa egenskaperna större i alla fall när oljan är färsk.

Även lignaner har vissa antioxidativa egenskaper. Mer nyttigt i linfröolja Linfröolja innehåller ganska mycket E-vitamin: 30 - 40 mg per 100 gram olja. I linfrö och linfröolja finns också lignaner. Lignaner är fytoöstrogener, d.v.s. ämnen från växter som liknar östrogen, och dessa har visat sig kunna förebygga vissa cancersjukdomar.

I en studie från Karolinska institutet såg man att män som hade ett högt intag av fytoöstrogenrika livsmedel, t.ex. bönor, soja, linfrö, bär och jordnötter, löpte 26% lägre risk för att drabbas av prostatacancer. 

Finns som flytande olja i  kapslar i burk 120 st kapslar.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
50001


Recensioner
2013-12-27
Själva produkten och leveransen är jättebra och allt gick snabbt och smidigt. Men, det är dåligt att leverera produkter med kort hållbarhetsdatum. Vilket i mitt fall innebar två stycken burkar med 120 st kapslar vardera som jag omöjligt hinner äta upp enligt doseringsanvisningar.
Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: