Moms visas:
Coenzym Q10 30 mg 120 tab Coenzym Q10 30 mg 120 tab

Coenzym Q10 30 mg 120 tab

För ökad energi. Rekommenderas också för hjärtpatienter.

Coenzym Q10, 30 mg per tablett. 120 tabletter per burk. För ökad energi. Rekommenderas också för hjärtpatienter.
Coenzym Q10 - för bättre energi ??
Coenzym Q10, också känt som Q10, ökar cellernas energiproduktion och gör oss därigenom piggare. Det är ett fettlösligt, vitaminliknande komplex och finns naturligt i kroppen, men produktionen minskar redan vid 30 års ålder. ??
Hanterar energiomvandling ?
Den mest dokumenterade effekten av Coenzym Q10 är dess medverkan i bildningen av energi (ATP). Hjärta och njure är de organ som i en frisk kropp normalt innehåller stora mängder Q10. Eftersom kroppens egen förmåga att bilda Coenzym Q10 avtar med stigande ålder blir resultatet sämre funktion av vissa organ och minskad livslängd hos cellerna. Extra tillförsel via kosttillskott kan då vara viktig för att upprätthålla vitaliteten.


Kärl och hjärta
En ny studie pekar på att Q10 kan stimulera enzymer i kroppen som fungerar som antioxidanter och sätta extra fart på endotelcellerna. I studien beha
ndlades patienter med kranskärlssjukdom med Q10.
Vid kranskärlssjukdom blockeras de blodkärl som förser hjärtat själv med blod. Hjärtat får för lite syre och det kan resultera i hjärtattack.


Q10 i kroppens alla celler
Q10 är ett ämne som naturligt finns i kroppens alla celler där det deltar i deras energiförsörjning. Nästan 100% av den energi som förbrukas konverteras via Q10. Q10 har också betydelse som antioxidant. Den antioxidativa egenskapen är verksam i cellernas mitokondrier och membran.
Förutom vid hjärt- och kärlsjukdomar och högt blodtryck finns mindre och begränsade studier som pekar på att Q10 kan vara av värde vid migrän. En del studier på djur pekar på att det kan vara av värde vid Parkinsons sjukdom genom att skydda cellerna från att förstöras. Däremot lindrades inte symptomen på sjukdomen.
Q10 gavs till patienter med kranskärlssjukdom
I den slumpmässiga dubbelblind och placebo-kontrollerade studien som nu publicerades European Heart Journal prövades tillskott med Q10 på patienter med kranskärlssjukdom. De patienter som fick Q10 gavs 100 mg dagligen. Behandlingen pågick under en månad.


Tidigare studier finns som pekar på att Q10 kan vara värdefullt vid hjärt- och kärlsjukdomar. Där finns bl.a. studier som pekar på att Q10 kan motverka högt blodtryck. Orsaken till värdet vid dessa sjukdomar bör ligga i hur Q10 påverkar kroppens antioxidanter och blodkärlens endotelceller.
Endotelceller täcker blodkärlens insida
Endotelceller bildar ett lager på blodkärlens insida kallad endotel (endotelium) som ligger mellan blodet och blodkärlsväggen. Endotel är viktigt för flera aspekter av betydelse för hjärt- och kärlsjukdom och högt blodtryck:


Det reglerar blodtrycket genom att utsönda kväveoxid.

Det motverkar blodkoagulation genom att utsöndra vissa ämnen.

Det verkar antinflammatoriskt.

Det motverkar oxidation av LDL.
Oxidation av LDL (en form av kolesterol) är den mekanism som tros skapa det plack som bildats vid kranskärlsjukdom. Koagulation av blodet runt sådant plack kan utlösa hjärtattack och skapa blodproppar. Högt blodtryck är vid kranskärlsjukdom liksom i övrigt en tydlig riskfaktor. Inflammationer tros också vara inblandade i hjärt- och kärlsjukdomar. Endotelceller har därför stor betydelse vid hjärt- och kärlsjukdom. Q10 gav mer antioxidanter och stimulerande endotel
Den grupp som fick Q10 visade sig få ökade mängder av kroppens egen antioxidant superoxide dismutase i endotel (ecSOD). Det visade sig också att Q10 ökade funktionen hos endotelceller i endotel.
Effekten var särskilt tydlig hos de patienter som initialt hade låga nivåer av ecSOD. Men även för övriga patienter som fick Q10 var värdet tydligt.


Läs mer:
Luca Tiano, Romualdo Belardinelli, Paola Carnevali, Federica Principi, Giovanna Seddaiu, and Gian Paolo Littarru, Effect of coenzyme Q10 administration on endothelial function and extracellular superoxide dismutase in patients with ischaemic heart disease: a double-blind, randomized controlled study, European Heart Journal, juli 2007

Dosering

1-2 tabletter dagligen

Innehåll 1 tabl

Coenzym Q10   30mgTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
8087.1


Recensioner
2016-03-16
Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: