Moms visas:

Ekologiskt Baobabpulver 100g

I Afrika växer baobabträdet, vars sötsyrliga frukt är en fantastisk källa till näring. Frukten är rik på antioxidanter och innehåller bland annat vitamin C, magnesium, kalcium, kalium och ca 50 % kostfiber! Baobab passar utmärkt i smoothies. Pulvret har en frisk och syrlig smak som kan beskrivas som en blandning av päron, kola och grapefrukt. Använd 1-3 tsk baobab i din smoothie eller annan dryck. Det går även utmärkt att använda i bakning.

Baobabpulver utvinns från frukterna som växer på det mytomspunna Baobabträdet, även kallat apträd. Trädet hör till växtsläktet som inte helt otippat kallas för baobasläktet. Detta släkte består av åtta tropiska trädarter, majoriteten av dessa arter härstammar från Madagaskar.

Baobabträdet kallas också för ”livets träd”. Varför? Jo, detta unika träd kan leva i flera tusen år och har förmåga att lagra vatten i sina stammar och grenar under väldigt lång tid. Denna funktion har en ekologisk förklaring: Under perioder då extrem torka råder i Madagaskar med omnejd är detta djurens sätt att få i sig vätska. Ett träd kan samla på sig upp till 30 000 liter vätska! Elefanter och giraffer har många gånger överlevt tack vare detta mirakulösa träd.

Frukten som växer på baobaträdet kallas för apfrukt. Namnet har den fått eftersom att babianer under alla år med glädje smaskat i sig dessa frukter. Denna frukt är extremt nyttig och innehåller höga halter av diverse olika antioxidanter och vitaminer som skyddar cellerna i våra, och babianernas, kroppar. Smaken av baobabfrukten är söt och god och är givetvis mycket populär bland lokalbefolkningen i de områden där baobabträd växer. Själva frukten innehåller bland annat kalcium, fosfor, C-vitamin, vitamin A, järn, riboflavin, niacin och magnesium. Samtliga har bevisats ge mycket goda hälsoeffekter och sägs ha en förebyggande verkan på cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Beredningsprocess

Baobabpulver är den nermalda varianten av den torkade frukten baobab. Frukterna plockas och torkas för att sedan malas ner till ett mycket näringsrikt pulver. Baobabpulvret är fullspäckat med alla de vitaminer och mineraler som finns i frukten och blir i torkad form extra effektivt eftersom det då också utvecklas baobabolja. ORAC-värdet är väldigt högt, till och med om man jämför baoba med blåbär och gojibär som också anses ha höga värden.

Kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar

Baobabpulvret är enormt nyttigt och motverkar samt råder bot på många sjukdomar och negativa hälsotillstånd. Forskning har också visat att de nyttiga antioxidanterna som finns i pulvret kan förebygga cancer, eftersom dessa hjälper till att reparera kroppens celler. Annan forskning visar på att baobabpulvret också minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar även i stort. Tack vare sitt C-vitaminrika innehåll ökas också upptaget av järn när du regelbundet intar baobabpulver. Något som sägs minskas tack vare de rika antioxidanterna är trötthet och utmattning, perfekt såhär under vinterhalvåret. Innehållet av zink hjälper också till att bidra till en normal syrabalans. Baobabpulvet används också för att lindra feber, diarré och andra magproblem, däribland tillståndet sjukdomen IBS där baobabpulvret verkar lugnande och har mycket god inverkan på symptomen. Baobab motverkar också oxidation och ser till att förbättra ditt allmänna hälsotillstånd på många sätt.

Baobabpulver i mat och dryck

Smaken på själva baobabpulvret är fräsch och syrlig och kan tillsättas i många olika hälsoinspirerade recept och maträtter. Ett hett tips är att röra ner en tesked av pulvret i din smoothie, den friska syrliga smaken kommer till sin fulla rätt här. Ett annat råd är att göra en smarrig måltidsdryck genom att blanda ner baobabpulvret i kolsyrat eller neutral vatten, resultatet blir en frisk dryck med goda hälsoeffekter!

Näringsvärde 100 g
Energivärde 992 kJ - 239 kcal
Fett 0,1 g
varav mättat 0,1 g
Kolhydrater 35 g
varav sockerarter 25,4 g
Protein 2 g
Fibrer 44 g
Salt 0,1 g

Innehåll: 100 % ekologiskt baobabpulver (Adansonia digitata)
Ursprungsland: Sydafrika

 

 Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
112539


Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: