Moms visas:

Cacao Nibs + Chocolate 200g - EU EKO

I cacaon finner man flera ämnen som ger positiva effekter i kroppen: dopamin och serotonin som lindrar smärta och höjer stämningsläget, teobromin ett centralstimulerande medel som verkar uppiggande och fenylalanin som brukar frigöras naturligt i kroppen

Lyxiga Nibs med mörk choklad! Från Criollo!
 

Gillar du Gojibär med mörk choklad så kommer du att älska dessa chokladdragerade cacao nibs. Chokladen som täcker nibsen är helt ren utan lecitin, mjölkpulver eller schellak. Chokladen består alltså av kakaomassa, socker och kakaosmör! Superfruits cacao nibs kommer ifrån Peru och ett kooperativ som jobbar med att bevara den främsta varianten av kakao - Criollo! Lätt rostade ger de en underbar arom med hinter av tropiska frukter i bakgrunden!


I cacaon finner man flera ämnen som ger positiva effekter i kroppen: dopamin och serotonin som lindrar smärta och höjer stämningsläget, teobromin ett centralstimulerande medel som  verkar uppiggande och  fenylalanin som brukar frigöras naturligt i kroppen vid nyförälskelse. 
Dessutom innehåller kakao väldigt mycket antioxidanter som är mycket lättupptagliga i kroppen.


CACAO (Theobroma cacao)
Ursprungligen kommer kakao från Sydamerika och ansågs av Aztekerna vara gudarnas föda. Det latinska namnet på kakaoplantan kommer ifrån Carl Von Linné, ”Theobroma Cacao”, och betyder just ”gudarnas föda kakao” på latin. Kakaon var så högt värderad att den till och med användes som valuta. Spanjorerna tog med sig kakaobönan till Europa på 1400-talet.

Criollo!
På kakaoträdet växer en frukt (även kallad pod) och inuti frukten finns de bönor som man framställer en rad olika kakaoprodukter ifrån. Det finns tre olika sorters kakao, Criollo, Forastero och Trinitario. Criollo är den kakao som är mest sällsynt på marknaden och den anses också vara den främsta med mest smak och långa eftertoner. Den är också dyrast på grund av att den är svårodlad och ger lite frukt och numera använder de flesta odlare mycket tåligare varianten Forastero eller hybriden Trinitario.

Ursprung
Superfruit cacao nibs och nibs med mörk choklad kommer ifrån just Criollo! Superfruit samarbetar med ett kooperativ i Peru som jobbar för att bevara Criollo. Vi utlovar en smakexplosion som ni inte hittar i några andra nibs och en ljuvlig doft med massor av aromer. Bönorna bereds genom fermentering, torkning och rostning. Bönorna krossas sedan till nibs och de kan användas till allt från sallad, frukt- och nötmixar till bakning med mera!

Våra Kakaonibs är väldigt energirika och innehåller rikligt med fett, järn och magnesium samt antioxidanter! Ekologiskt certifierade enligt EUs regelverk!

Ingredienser: Mörkt Chokladöverdrag 65% (kakaomassa 57%, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver), kakao nibs. Kan innehålla spår av nötter. Gjord på 100% Criollo.

Certifiering: Ekologiskt enligt EUs regelverk förordning 834/2007

Förvaring: Förvaras mörkt och svalt. Undvik solljus.

Näringsdeklaration per 100g


Kcal/Kj 609/2532
Protein 9g
Kolhydrater 42g
Fett 45g
Järn 4,2mg
Magnesium 171mg
Natrium -
Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
350


Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: