Moms visas:
INSTALLNINGSTIPS
Bibehåll god hälsa under hösten
 
Att tänka på när hästen kommer in från betet

Hösten är nu på väg och för de hästar som går från att ha njutit av en varm sommar på bete till daglig uppstallning innebär detta en stor omställning. Hur kan vi som hästägare hjälpa våra hästar att hantera denna förändring för att bibehålla hälsa och vitalitet genom de mörka, kalla månaderna?
Här är tips för att bibehålla en allmän god hälsa under hela hösten.

Gradvis övergång
Den gyllene regeln för utfodring säger att alla förändringar bör ske successivt. Detta bidrar till att den stora och komplexa tarmfloran (bakterier, jäst, svampar och protozoer), som är otroligt viktig för hästens hälsa, hålls stabil. Om möjligt bör den uppstallade tiden gradvis ökas samtidigt som utevistelsen trappas ner. Detta hjälper hästen att anpassa sig både fysiskt och mentalt.

Anpassa stallmiljön
Försök hitta sätt att berika stallmiljön för att så gott det går efterlikna hästens naturliga beteende. Prova till exempel att placera grovfoder, kraftfoder, vatten och saltsten på olika platser i boxen. Detta uppmuntrar till hästens naturliga sätt att långsamt förflytta sig medan den äter, vilket hjälper till att maximera matsmältningen.

Fiberrik diet
En foderstat baserad på i första hand grovfoder och fiber är det bästa alternativet för din häst under vintern. Denna diet medför inte de skadliga problem som är förknippade med utfodring av stärkelserika spannmål och bidrar till att hålla hästen sysselsatt, nöjd och med en tillräcklig tillförsel av energi för arbete och bibehållet gott skick.

Om din häst är i behov av mer stöd i övergången, se NAFs produkter inom kategori mage/tarm/matsmältning.

 
Nedan hittar du tips på NAF produkter som kan ge stöd för magtarmhälsan
 
Komplett vitamin- & mineralbas för den foderkänsliga hästen
NAF Haylage Balancer (Ensilage Balans)
För maximalt magstöd till hästar som reagerar på hösilage eller som har en känslighet vid byte av foder. Produkten neutraliserar överflödig syra i magsäcken och minskar takten för maten att passera tarmen, så att avföringen kommer ut i fastare form. Optimerar näringsupptaget av hösilage och annat foder. Berikat med vitaminer, mineraler och spårämnen.
Mer information
Snabb hjälp vid orolig mage
NAF Instant Biotics
Multi-doseringsspruta med prebiotika och levande probiotisk jäst för stabilitet av mikrobiomet. Snabbt sätt att återställa tarmfloran efter tex antibiotikabehandling, antiinflammatorisk behandling, avmaskning. Sprutan är även lämplig att ge i samband med földiarré, vid plötslig orolig mage samt i samband med resande.
Mer information
Kur vid orolig mage i pulverform
NAF Biotics
Denna unika kombination av pre-och probiotika är utformad för att stödja den naturliga mikrobiella balansen i tarmen. Innehåller levande jästkultur som bevisat ger stöd till hästens mag- och tarmhälsa. Biotics är en idealisk sammansättning för hårt arbetande tävlings-och prestationshästar, hästar som återhämtar sig efter antibiotikabehandling och unga föl med benägenhet för diarré. Alla dessa kan vara mottagliga för en mikrobiell rubbning och följaktligen en obalans i matsmältningssystemet.
Mer information
Vitaminer & Mineraler + pre- & probiotika
NAF in the Pink, NAF in the Pink Senior
Begreppet ”in the Pink” betyder att man är i sitt bästa hälsotillstånd och helt enkelt mår toppen! In the Pink Powder är ett komplett vitamin- och mineraltillskott, förstärkt med pre- & probiotika som stöd att optimera tarmfloran och upptaget av näring. In the Pink Powders breda sammansättning utgör en bra bas för en allmän god hälsa, välmående och prestationsförmåga och passar lika bra för fritidshästen som för den högpresterande tävlingshästen. In the Pink Senior innehåller även extra stöd för den åldrande hästen inkl understöd för hästen leder.
Mer information
Stressat magtarmsystem
NAF GastriAid
Till hästar med stressrelaterade matsmältningsproblem. Produkten är speciellt lämplig för hårt tränande, tävlande och resande hästar eller till hästar med stressrelaterad diarré samt viktnedgång. Produkten ger ett komplett stöd för hela magtarmkanalen. Innehåller naturligt antacida som skyddar magslemhinnan mot syraattacker samt pre-och probiotika som balanserar pH-nivåerna i tarmmiljön. Produkten innehåller även loppfrön till stöd för tarmrörelse och extra fibrer. Produkten innehåller inga vitaminer eller mineraler, så dessa behöver kompletteras, se NAF Vitaminal eller Vitamin & mineral Bas. Vid större problematik i samband med ett stressat magtarmsystem, se även NAF GastriVet.
Mer information
 
Att tänka på vid störningar och rubbningar  i magtarmsystemet:
* H A   T Å L A M O D *
Omställningen av magtarmmiljön tar tid.
Så välj en linje och håll fast, gärna en månad eller två.
Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: