Höstens Hälso- och säkerhetstips för hundar

 1. Kalla temperaturer: Många hundar behöver mer skydd mot kylan när hösten kommer. Se till att din hund har en varm och torr plats att sova på, och överväg att använda en hundjacka eller tröja om det är nödvändigt. Ta även hänsyn till din hunds ras och storlek; mindre hundar och de med korta pälsar är oftast känsligare för kyla.

 2. Mörka kvällar: Dagarna blir kortare, och det blir mörkare tidigare. Om du tar promenader med din hund på kvällen, använd reflexer eller lysen så att du syns väl och är säkra tillsammans.

 3. Giftiga växter och svampar: På hösten kan vissa växter och svampar blomstra, och vissa av dem kan vara giftiga för hundar. Var försiktig med var du låter din hund utforska och äta.

 4. Förbered för regn: Hösten kan vara regnig, så se till att du har en regnjacka  för din hund om det behövs. Torka din hund ordentligt när ni kommer tillbaka in för att undvika fuktrelaterade problem.

 5. Säsongsbetonade allergier: Precis som människor kan hundar utveckla allergier mot pollen och andra allergener som är vanliga på hösten. Om din hund börjar klia sig mycket eller får andra allergiska reaktioner, kontakta din veterinär.

 6. Kontrollera för fästingar och loppor: Även om det blir kallare kan fästingar och loppor fortfarande vara ett problem. Fortsätt att kontrollera din hund regelbundet, särskilt om ni spenderar tid i skogsområden.

 

Det finns vissa kosttillskott som kan vara fördelaktiga för hundar och katter inför hösten, särskilt om de behöver extra stöd för att hantera kylan och säsongens förändringar. Här är några kosttillskott att överväga:

  1. Glukosamin : Om din katt eller hund lider av ledproblem, som artrit, kan glukosamin och kondroitin vara användbara för att lindra smärta och förbättra rörligheten.

  2. Omega-3-fettsyror: Liksom för hundar kan tillskott med omega-3-fettsyror vara fördelaktiga för katters hud- och pälskvalitet samt för att främja en sund inflammatorisk respons.
  3. Taurin: Taurin är en essentiell aminosyra för katter, och brist på detta näringsämne kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Se till att kattens foder innehåller tillräckligt med taurin eller överväg ett taurintillskott om det rekommenderas av din veterinär.

  4. Probiotika: Probiotikatillskott kan stödja en sund matsmältning och immunfunktion för katter o hundar särskilt om de har magproblem.

  5. Multivitaminer: Katter & hundar kan dra nytta av multivitaminer för att säkerställa att de får alla nödvändiga näringsämnen. Detta kan vara särskilt relevant om din katt har en mycket selektiv ätstil eller en specifik diet.

60 produkt(er)