Moms visas:

Våra Katter - Ocicat & Egyptian Mau

Ocicat är en sällskaplig, aktiv, intelligent och tystlåten katt, sitt till synes vilda yttre till trots.

Pälsen är kort, slätliggande och glansig med tydligt runda fläckar, s.k. spottar. Hela katten skall vara tickad, utom svansspetsen. Rasen ocicat uppstod i USA i början av 1960-talet genom experimentparning mellan abessinier och siames. Resultatet blev sedermera en "spottad" katt som rönte stor uppmärksamhet då det vid denna tid inte var vanligt med "spottad" katter.

Namnet ocicat lär ha tillkommit efter en hopslagning av de först föreslagna rasnamnen ocelette (efter kattens ozelotlika utseendet) och accicat (engelskans accident betyder olyckshändelse  och första ocicaten Tonga tillkom genom en sådan). Egyptian mau Intrycket av en egyptian mau är en livlig, aktiv och färgstark katt. 

Den har en medellång och spenslig men ändå muskulös kropp med bakben som är proportionerligt längre vilket ger intrycket av att katten står på tå. Svansen är tjock vid basen och avsmalnande vid toppen. Pälsen är tät och glansig och täckt av slumpvis strödda färgfläckar i varierande form och storlek och gärna halsbandsliknande ränder på bröstet.

Egyptian mau förmodas ha sitt rasursprung i området kring Kairo och lär ha funnits i de egyptiska templen.

Rasnamnet i sig kan kanske enkelt översättas med "egyptisk katt" eftersom ordet mau används i Egypten för ordet katt.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
99498


Produkter

Övrigt

Handla

Information


Moms visas: