Moms visas:

Bett

Hästar är mycket känsliga individer som vi vill kommunicera med.

Sedan urminnes tider har betsling varit ett sätt att kontrollera hästarna och kunna använda dem. I dagens läge vet vi mycket om hästens funktion och munhåla.

En häst som rids i balans, är frisk och har fysiska förutsättningar för att arbeta är aldrig problematisk ”i handen” och kan ridas på ett vanligt välanpassat bett.

De flesta av bettproblemen härrör från underliggande problem och om man har problem att betsla sin häst bör man diskutera detta med välutbildad tränare samt låta veterinären göra en hälsoundersökning inklusive munhåleundersökning. Det är mycket vanligt att hästar som rids får sår i slemhinnan i munnen där nosgrimman ligger an.

Var noga med att din veterinär kontrollerar hästens tänder minst en gång per år, anpassa bettets tjocklek och storlek så det inte tar för stor plats i hästens mun och spänn aldrig nosgrimman för hårt.

Tänk på att byta bett då och då, för att undvika skav. Nosgrimman bör också bytas emellanåt av samma anledning. Träns och bett är ju inte en naturlig del av hästen, varför det lätt kan bli skav vid dagligt bruk/tryck.

Tips! 
Detta mått anger storleken på bettet. Tänk på att oledade bett blir längre i munnen än ledade! Alla våra bett är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet, där inget annat angivs. Betten är smala och fina med ringar anpassade efter bettstorleken. Tidigare ansågs det vara mildare ju tjockare bettet var. Numera har man dock konstaterat att bettet då inte riktigt får plats, utan trycker mot hästens mun. Därför använder man numera uteslutande de smalare modellerna

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: