CEDEROLJA EKO ETERISK 10 ml

Ekologisk Cederolja framställd genom destillering av äkta cederträ. Den eteriska oljan för ”finsmakaren”. Kan användas i bakning till exempel för cederpepparkakor eller i lyxig hudvård eller egengjorda parfymer.

 

    1443-127310
105,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Antal
Beställningsvara 3-7 dagar

  Kundsupport: 0709-611012
  Fri frakt från 597 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Det finns inga recensioner än.
Beskrivning

Ekologisk Cederolja framställd genom destillering av äkta cederträ. Den eteriska oljan för ”finsmakaren”. Kan användas i bakning till exempel för cederpepparkakor eller i lyxig hudvård eller egengjorda parfymer.

 

  • 100% ekologisk olja från finaste atlasceder
  • Träig och något rökig doft med inslag kåda
  • Ursprung Indien
'''''

CEDEROLJA

Cederolja (Cedrus deodara) från atlascederträ i Indien har en träaktig något rökig doft från cederträ. Doften påminner om gammalt trä och har inslag av rök kåda och kanel. Den är vanlig som basnot i parfymer samt vid meditation och är en väldigt allsidig olja för hår och hud.  

Cederträdet är ett barrträd av familjen ädelgran och växer vilt vid medelhavet och vid Himalaya på så höga höjder som 3000 meter över havet. De eteriska oljorna utvinns genom flisor stubbar eller barken från cederträet. Cederträolja har en mängd fantastiska egenskaper som gör den mycket användbar. Inom aromaterapin används den för att vara humörshöjande stärkande och kan även vara räddningen vid olika hudproblem. Dessutom är det ett väldigt effektivt insektsmedel för att hålla mal spindlar myror och silverfiskar borta. På huden har cederträolja egenskaper som är lugnande cirkulationsfrämjande och sammandragande. Cederträolja kan därför med fördel användas vid akne eksem ytliga sår stora porer och vid utvidgade blodkärl. I hårvård används den för fet hårbotten och mjäll. 

Använd cederträolja i en aromalampa eller blanda en rumsspray genom att tillsätta 10 droppar cederträolja till 100 ml vatten. Du kan även droppa cederträolja på en trä- eller tygbit och lägga i hemmet där du behöver få bort insekter. Tänk då på att barn och djur inte ska kunna nå dem. För hud- och hårvård kan du droppa 1-2 droppar cederträolja direkt i din hudvård eller i ditt schampo. Det är omdebatterat om cederträ är en topp- mellan- eller basnot men det man vet är att det är en fixatör det vill säga den gör att andra doftämnen avdunstar långsammare när man blandar med den. Passar bra ihop med många andra eteriska oljor: trädofter som sandelträ citrusdofter som citrongräs och bergamott friska oljor med sting som boswellia/frankincense lavendel och rosmarin samt riktigt söta dofter som geranium jasmin salvia och ylangylang.

Produktdetaljer
1443-127310
Reviews