Moms visas:

RID-utrustning

Säkerhet framför allt.

BACK ON TRACK EQ3 LYNX - Säker, lättare och bekvämare

MINIMERAR HJÄRNSKAKNING

Se filmen här.

Test: Säkraste ridhjälmarna 2021!

Försäkringsbolaget Folksam har genomfört ett nytt stort säkerhetstest av de vanligaste ridhjälmarna, där Back on Track's ridhjälmar placerade sig på toppnivå!

Testerna är de tuffaste i branschen, och stort fokus ligger på att se hur hjälmen skyddar vid sneda islag och rotation. 

EQ3-ridhjälmarna från Back on Track ligger i topplistan över marknadens säkraste ridhjälmar. Samtliga modeller har belönats med utmärkelserna Bäst i test och Bra val.

Skyddar mot slag från sidan
Olycksstatistiken visar att de vanligaste olyckorna uppstår genom sneda islag mot huvudet, resulterande i rotationsvåld mot hjärnan. Hjärnan är mer känslig mot sneda islag jämfört med raka islag, skriver tillverkaren.

MIPS AB har därför utvecklat MIPS-teknologin, som imiterar det säkerhetssystem som redan finns i människans huvud. När huvudet utsätts för ett snett islag kan hjärnan röra sig i cerebrospinalvätskan, vilket minskar våldet som hjärnan utsätts för. Detta system har nu implementerats i hjälmar.

När ska man byta ridhjälm?

En vanlig fråga kring ridhjälmar är när man bör byta ut sin ridhjälm. Hur ofta behöver den egentligen bytas? Är det när man ramlat av eller efter en viss tid?

Det är inte helt ovanligt med ryttare som haft sin hjälm över 10 år, ibland till och med 30 år! Känner du dig träffad? I den här artikeln förklarar vi närmare vad som händer med din hjälm när du haft den mer än 3 år, och hur säkerheten påverkas efter att du ramlat av med hjälmen.
Hur ofta ska man byta ridhjälm?
Generellt brukar man säga att en ridhjälm ska bytas ut var tredje år. Om du varit med om ett fall eller slagit i hjälmen ska den alltid bytas ut. Du ser oftast inte från utsidan av hjälmen om den fått en skada - därför är det viktigt att alltid byta ut hjälmen när du ramlat av hästen eller tappat den hårt i marken.

Efter ungefär 3 år börjar det stötdämpande EPS-materialet i hjälmar att åldras. Det blir med tiden torrare och mindre elastiskt, vilket försämrar upptagningsförmågan av energi i ett slag. Därför är det viktigt att byta ut ridhjälmen efter ungefär tre år.


Varför ska man byta ridhjälm när man ramlat av hästen?


Det som händer när hjälmen får ett slag är att EPS-materialet aktiveras och absorberar energin. När det skett ses tekniken förbrukad och kommer ha en sämre energiupptagningsförmåga vid nästa islag. Det är omöjligt att avgöra hjälmens förmåga genom att se på den, därför rekommenderar vi alltid att byta ut din ridhjälm efter att du slagit i huvudet.

Folksam har genomfört ett nytt stort säkerhetstest av de vanligaste ridhjälmarna 2021. EQ3-ridhjälmarna från Back on Track ligger fortsatt i topp och samtliga modeller belönades med utmärkelserna Bäst i test och Bra val.

Testerna av ridhjälmarnas säkerhet är de tuffaste i branschen, och stort fokus ligger på att undersöka hur hjälmen skyddar vid sneda islag och rotation. Den typen av slag är kritiska för hjärnskakning och det är därför viktigt att hjälmen har en hög säkerhet. Hjälmarna som når upp till det bästa totalresultatet får märkningen Bäst i test eller Bra val.

"En ridhjälm som fått märkningen Bra val uppfyller lagkraven, är bättre än medelhjälmen och ger ett mycket bra skydd”, skriver Folksam om testresultaten.

Produkter

Övrigt

Handla

Information

Google Kundrecensioner. 


Moms visas: