Back On Track -Vadstycke/Benpad Wrap

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Back on Track är namnet på ett unikt textilprodukter, som utvecklats ur kombinationen av gammal kinesisk erfarenhet och moderna vetenskapliga rön tillsammans med goda kunskaper inom textilframställning. Resultatet är ett tyg av polyester/polypropylen med insmält keramikpulver. Keramiken reflekterar kroppsvärme i form av infraröd strålning.

Back on Track-effekten:
• Smärtlindring
• Lindrar inflam... Läs mera nedan

20100000
Back On Track
349,00 kr
Inkl. moms Beställningsvara 3-7 dagar
Färg: Svart
Beställningsvara 3-7 dagar Beställningsvara 3-7 dagar
Storlek: 30x40 cm
Beställningsvara 3-7 dagar Beställningsvara 3-7 dagar
Beställningsvara 3-7 dagar Beställningsvara 3-7 dagar
Kvantitet
Beställningsvara 3-7 dagar

  Personlig service på telefon
  Fri frakt från 699 kr
  Möjlighet att hämta i vår butik
Beskrivning

Back on Track med en keramisk textil som lindrar och värmer. Back on Track är namnet på ett unikt textilprodukter, som utvecklats ur kombinationen av gammal kinesisk erfarenhet och moderna vetenskapliga rön tillsammans med goda kunskaper inom textilframställning. Resultatet är ett tyg av polyester/polypropylen med insmält keramikpulver. Keramiken reflekterar kroppsvärme i form av infraröd strålning.

Back on Track-effekten:
• Smärtlindring
• Lindrar inflammation
• Minskar muskelspänning
• Ökad blodcirkulation
• Läkning påskyndas

Funktion:
• Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
• Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
• Förebygger skador i muskler och leder


WRAP Vadstycke/Benpad SÄLJES STYCKEVIS.


WRAP VADSTYCKE
Man använder dem antingen i uppvärmande syfte, som nattbandage t.ex. till hästar med kotledsreaktioner, gallor eller i förebyggande syfte. Använder man dem i uppvärmande syfte minskar skaderisken.

Effekten finns alltid där då pulvret inte kan lossna från polyestertrådarna. Produkten håller så länge som tyget håller ihop.
VADSTYCKE består av polyester med ett mjöl av keramik insmält i trådarna. Keramiken i VADSTYCKE reflekterar värmen från hästens ben, värmen som reflekteras har en våglängd inom det infraröda området.
(Funktionen liknar de tunna räddningsfiltarna, av metallfolie, som finns i ambulanser). Detta fungerar extra bra just med hästar då blodkärlen är ytliga. Värmen leder till en ökad blodgenomströmning.
Detta för att inflammation dämpas, läkning påskyndas och vätska (svullnad) transporteras bort

Tyget används som vanligt stallbandage/nattbandage, transportbandage eller för uppvärmning innan träning eller tävling.
Back on Track kan användas för behandling av kotledsinflammation, gallor, gaffelbandsskador, muskelömhet och i förebyggande syfte. Använder man dem i uppvärmande syfte minskar skaderisken.
Back on Track kan vara ett fullgott alternativ till, och skonsammare än, liniment. Ofta kan man se en positiv effekt efter några dagars behandling med Back on Track, men ibland kan man behöva använda dem upp till tre veckor innan det ger resultat.

OBSERVERA: Produkterna ska ej användas på dräktiga ston.

Produkterna är gjorda av polyestertrådar, i vilka man smält in ett keramiskt pulver. Keramiken reflekterar värme från kroppen. (Kineserna säger att värmen kommer åter i det infraröda våglängdsområdet.) Effekten finns alltid där då pulvret inte kan lossna från polyestertrådarna. Produkten håller så länge som tyget håller ihop.

T.ex har Digger Crown använt samma paddar i mer än 1 år. Eftersom man lindar fast paddarna med en linda skyddar lindan från mer omfattande yttre slitage.

De kan maskintvättas i 30 grader (det har man gjort med Victory Tillys paddar under mer än 1år).

Marie-Louise Andersson säger (tävlade för Sverige i VM i distansritt) att hennes häst Miss Clara har fula kotor som är mycket känsliga och lätt blir varma. De har använt arnica och anti-inflammatorisk kräm som tex Orudis, men utan tillräcklig framgång. Efter 2 dagar med Back on Track är de ej längre varma, bara svagt ljumna. Hon skrev vidare från VM i Spanien: Och nu till hur fungerade Back on Track skydden under den 5 dagar långa transporten. Tjejerna som känner Sazzal Afas mycket väl säger att han inte varit ett dugg gallig utan väldigt fin i benen under hela tiden. Vilket är förvånande med tanke på att han hemma i stallet alltid har en stående dagsnotering efter daglig visitation som är Gallig runt om. Men när vi använder Back on Track skydden så är han inte längre gallig på morgonen. Just nu så har till och med min man välsinat skyddens intrång i de dagliga rutinerna. /Marie-Lousie Andersson

Madelein Stiwing som rider Western hästar skriver:
Min hingst, Docs King Calibar, har sedan han var föl haft en galla på höger bak. Efter att ha haft på paddarna på heltid så har gallan till en början blivit mycket mjukare och nu även gått ner i storlek till nästan ingenting. Emilie, min dotter, är så glad!

Dressyrtränare LEna Johansson på Chalk Hill Winery Stables skriver:
I ca 4-5 veckors tid har jag använt paddarna på en 15-årigt halvblod med gallor pa frambenen som var ca 3-4 cm tjocka och sträckte sig över halva skenan på utsidan av benet. I början hade jag dem pa ca 3 timmar om dagen för att vänja henne , och sedan lite drygt två veckor har jag dem på hela natten från 3 på eftermiddagen till 7 på morgonen. Nu har gallorna krympt 60-70% sedan början! Det gör en väldig skillnad i arbetet med hästen. Jag tror det blir ännu bättre med alla fyra skydden. Ser fram emot det. (Ps Hästen var förstörd när hon kom hit och de har jobbat med henne med ultraljudsbehandling, massage, kiropraktor och veterinär sedan flera år tillbaka, så förbättringen är extraordinar!) Med vänliga hälsningar Lena Johansson / Dressyrtränare på Chalk Hill Winery Stable
 

'''''
Produktdetaljer
20100000

Särskilda referenser

  • 7340041101896
  • 20100000